Omslag van Andere richtingen
Dichtbundel
Vormgeving: Kris Demey
40 p.
ISBN 9789464782332; NUR 306
verschijnt: 15 januari 2024
Frederik Lucien De Laere

Andere richtingen

Boekpresentatie: zo 14 apr 2024, 14u00, in antiquariaat Léon Lemahieu, Wolstraat 2, 2000 Antwerpen

In Andere richtingen voegt dichter Frederik Lucien De Laere een radicaal nieuw hoofdstuk toe aan zijn werk. Hij pakt uit met een groots opgezet taalexperiment, een toren van Babel met uitwaaierende gedichten vol associaties, alliteraties en dissonanties, een stroom van taal waarin het vonkt en knettert. Andere richtingen is een intrigerende mix van mythologie, kosmologie, futurologie en populaire cultuur.

€ 19,90 excl. verzendkosten

Quotes

  • Door onder meer kosmologie, mythologie en popcultuur te vermengen, nodigt De Laere zijn lezers uit tot diepgaande reflectie en een verkenning van de complexiteit van het menselijk bestaan.

    Antoine De Clerck, Exit Cultuurmagazine Brugge, februari 2024
  • Frederik Lucien De Laere is altijd al een dichter geweest die buiten de lijntjes kleurt. Een buitenbeentje, hij wijkt af van de klassieke poëzie door zijn aparte thema’s. (…) Zijn nieuwe bundel bevat verwijzingen naar de klassieke mythologie en de verzen krullen evenveel als barokke, rococo en art nouveau werken. Tegelijkertijd zijn de associatieve gedichten schatplichtig aan de beat poetry van Allen Ginsberg.

    Stefan Vankerkhoven, de Krant van West-Vlaanderen, 22 maart 2024