Omslag van Dag Pandemie - Brieven van een huisarts
Brievenbundel
Vormgeving: Kris Demey
64 p.
ISBN 9789464782325; NUR 320
verschijnt: 15 januari 2024
Leen Smits

Dag Pandemie - Brieven van een huisarts

Boekpresentatie: do 25 jan 2024, 20u00, Woonzorgcentrum Akapella, Parallelweg 10, 1880 Kapelle-op-den-Bos

24 maart 2020. Het eerste positieve covidresultaat loopt binnen in woonzorgcentrum Akapella (Kapelle-op-den-Bos). Vele zullen volgen. Op één maand tijd overlijden 24 bewoners. En dat is zelfs voor een woonzorgcentrum veel. Heel veel.

Leen Smits (1978) is huisarts en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) bij Akapella. Om iedereen en alles een plaats te geven, schreef zij brieven, aan bewoners, collega's en andere mensen. Al deze brieven vormen een verhaal over leven en doodgaan en zoeken naar zingeving. Een verhaal over dankbaarheid voor het vele moois dat mensen te bieden hebben. Een verhaal over hoop. Een persoonlijk verhaal, maar ongetwijfeld herkenbaar voor velen.

€ 19,90 excl. verzendkosten

Over de auteur

Portret van Leen Smits

Leen Smits

Quotes

  • Door deze brieven kijken we in het hoofd van een huisarts in volle crisistijd. We voelen stress, machteloosheid, boosheid en verdriet, maar vooral ook menselijkheid, verbinding, mededogen en zorgzaamheid, de essentiële kenmerken die de huisartsgeneeskunde zo ongemeen boeiend maken.

    Dirk De Wachter
  • Een hommage aan de duizenden medewerkers van woonzorgcentra voor het engagement waarmee zij zich elke dag inzetten voor kwetsbare bewoners.

    Robert Geeraert