Omslag van Dagen zonder woorden
Verhalenbundel
Vormgeving: Kris Demey
16 × 21,5 cm
144 p.
ISBN 9789464519150; NUR 303
verschenen: voorjaar 2023
Hilde De Smedt

Dagen zonder woorden

De verhalen in Dagen zonder woorden zinderen van passie en drama maar toch is het niet zozeer de plot die het verhaal stuurt, maar wel de idee en de stijl, de voorstelling en de dialogen. Vaak groeien de verhalen vanuit een specifieke plek, gezien, gelezen of verzonnen. Ze roepen soms de sfeer op van films uit de nouvelle vague.

Hilde De Smedt: ‘Het mooie aan verhalen schrijven is de traagheid waarmee je te werk kan gaan, je kan herschrijven, toevoegen en schrappen. Gesprekken gaan vaak zo snel maar in deze dialogen op papier is er tijd voor zoekend spreken, voorzichtig vorm geven aan gedachten. En als er geen woorden te vinden zijn, dan is er de optie voor dagen zonder woorden.’

€ 24,90 excl. verzendkosten

Over de auteur

Portret van Hilde De Smedt

Hilde De Smedt

Quotes

  • Met een doordachte afwisseling van verhalen en summiere impressies ontwerpt Hilde De Smedt in haar debuut, Dagen zonder woorden, een taallandschap dat haar positie als schrijver moet afbakenen. Woorden zijn er voor haar niet in de eerste plaats als betekenisdrager, maar als ruimtescheppend element waarbij de suggestie voorop komt te staan.

    Jooris Van Hulle, mappalibri nr. 3, maart 2023
  • Maren Moreau maakte een mooie podcast over Dagen zonder woorden. Je kan die beluisteren via de volgende kanalen: Apple Podcasts, Spotify en Soundcloud​.

    Maren Moreau, Living Stories, september 2023