Omslag van Kleine grimmige gedichten
Dichtbundel
Vormgeving: Kris Demey
56 p.
ISBN 9789464519129; NUR 306
verschenen: mei 2022
Frank De Crits

Kleine grimmige gedichten

De 43 ‘kleine grimmige gedichten’ in deze bundel gaan niet over grote gevoelens als liefde, weemoed of eenzaamheid, maar over voorwerpen die het verdienen om op een dichterlijke manier behandeld te worden: mes, vork, broek, etc. De gedichten van telkens twee vierregelige strofen laten ruimte voor verandering.

€ 19,90 excl. verzendkosten

Over de auteur

Portret van Frank De Crits

Frank De Crits

Over de illustrator

Portret van Pieter Fannes

Pieter Fannes

Quotes

  • Een fijnzinnig bundeltje met rake observaties over de meest banale objecten: een kous, een mes, een kapstok. Maar in wezen gaan de teksten over de dichter zelf. De Crits is een liefhebber van de liefde, een loyale vader, een anarchist, een ambetanterik, maar bovenal een mens van het klein spektakel: binnenshuis of buiten op straat. Hij ziet het allemaal.

    Maarten Goethals, De Standaard der Letteren, 24 december 2022
  • Wie Frank De Crits kent, weet dat hij een geëngageerd en rebels kantje heeft en graag de draak steekt met wat hem tegenstaat in de maatschappij. Daartoe maakt hij gebruik van ironie en sarcasme om zijn mening kracht bij te zetten. In zijn poëzie is dat niet anders. Dat De Crits, die dit najaar zijn tachtigste verjaardag viert, nog lang een kwajongen mag blijven — een luis in de pels van dichters die zichzelf al te zeer au sérieux nemen.

    Patrick Auwelaert, doorbraak.be, 3 augustus 2022
  • Wat de gedichten zo aansprekend maakt is de directe confrontatie met het voorwerp vanaf het eerste woord. De voorwerpen worden personen, die ageren, soms een eigen wil hebben en de lezer meteen bij de keel grijpen. In die zin zijn ze inderdaad ‘grimmig’.

    Richard Foqué, De Boekhouding, 2022