Omslag volgt binnenkort Binnenkort
Vormgeving: Jirka De Preter
NUR 306
verschijnt najaar 2020
Jan Ducheyne & Simon Van Buyten

Overuren in het niets

Jan Ducheyne en Simon Van Buyten zaten in de lente van 2020 net als u in lockdown. Het begon in maart met het gedicht 'Overuren in het Niets'. Jan schreef het nadat hem werd verboden in een park te voetballen met zijn zonen. Van Buyten reageerde met een gedicht waar Jan aan verder schreef. Van Buyten zat in Antwerpen, Ducheyne in Brussel. Samen zaten ze in hetzelfde schuitje.

Samen schreven ze zeven gedichten in de eerste lockdown, waarna er nog enkele volgden in de tweede lockdown. De poëzie overstijgt de situatie. De gedichten springen van het blad en tegelijkertijd duiken de twee dichters heel diep in wat ze voelen en rondom zich opmerken. Als de cafés terug open mogen schrijft Jan ook nog 'De Nieuwe Zorgeloosheid', iets wat nog heel erg ontbreekt.

Jirka De Preter heeft alle gedichten met de hand uitgeschreven en dit op scherp gesteld tijdsbeeld vormgegeven zoals niemand het haar ooit heeft voorgedaan. Het resultaat is een te koesteren kleinood. Deze tweede uitgave van Fluxenberg verschijnt in een gelimiteerde oplage van 111 genummerde en gehandtekende exemplaren.