Omslag van Waar is mijn hoed?
Dichtbundel
Vormgeving: Kris Demey
13,5 × 21 cm
64 p.
ISBN 9789464070101; NUR 306
verschenen: september 2020
Johan Wambacq

Waar is mijn hoed?

Gedichten als kortverhalen.
Weg met het geheimschrift!
Leve het geheim!

De gedichten in Waar is mijn hoed? zijn politiek, mystiek, filosofisch, scabreus, grotesk en het tegendeel is ook waar. Ze zingen, over de liefde en de dood. Maar vooral over de liefde.

Ze kijken naar een ‘polycoproductie’ van Tg Stan, De Koe, Maatschappij Discordia & Dood Paard, ze gaan te rade bij filosoof George Steiner en klimaatwetenschapper Ka-Kit Tung, ze citeren Jan Engelman, Paul Van Ostaijen, Robert Musil en Lars Gustafsson en ze leggen hun oor te luisteren bij Buxtehude, Bach en Bob Dylan. En zoals gezegd: ze zingen.

‘Muzikale light verse met een metafysisch kantje’ – Stefaan Pennynck, Kunsttijdschrift Vlaanderen

€ 19,90 excl. verzendkosten

Over de auteur

Portret van Johan Wambacq

Johan Wambacq

Quotes

  • Je zou de (…) gedichten kunnen vergelijken met etudes, oefeningen in werkelijkheid. Woorden in een heel precieze cadans gezet, alsof het onderzoekende pianosolo’s zijn. De wereldse realiteit wordt getransformeerd naar intieme kamermuziek.’ Johan Wambacq is ‘een meester van het onnadrukkelijke.

    Erick Kila, MappaLIbri, maart 2022
  • Muzikale light verse met een metafysisch kantje.

    Stefaan Pennynck, Kunsttijdschrift Vlaanderen, 26 oktober 2020
  • De toon van Wambacq is persoonlijk en af en toe eigengereid filosofisch van aard. In al hun helderheid en directe zeggingskracht herbergen de gedichten een flukse geut ironie en wijsheid die je niet altijd in die mooie mate aantreft in dichtbundels. Dit is intelligente, kwikzilveren poëzie van en met filosofische inslag die heel regelmatig aan een gedicht een dosis onweerstaanbaarheid verschaft. (…) ‘Waar is mijn hoed?’ is gewoon een uitstekende bundel.

    Paul Rigolle, De Schaal van Digther, 23 juli 2021